25 Nisan 2014 Cuma

Adobe Illustrator CC Dilini Türkçe'den İngilizce'ye Çevirmek

Türkçe'nin gücüne inanan ve Türkçe'ye önem veren bir kişi olarak bir gün bu başlığı atacağımı söyleseler gülerdim. Fakat özellikle programlama dilleri ve tasarım uygulamaları alanında Türkçe kaynak kıtlığı yaşanırken, bunları öğrenme sürecinde ne yazık ki yabancı kaynaklara bağımlıyız. Yabancı kaynaklardan dersleri takip ederken de menüleri ve yapılan aşamaları anlamada Türkçe tasarım programı kullanırken bir hayli zorlanıyoruz. Adobe Creative Cloud uygulamasından sonra indirdiğimiz deneme sürümlerinin dili artık Türkçe. Adobe'nin dilimizi önemsemesi güzel bir şey fakat, ders takip edip uygulamakta zor. 

Uzun lafın kısası; Photoshopta dili değiştirmek basit, fakat Adobe Illustrator CC sürümünde nasıl değiştirileceğini aramama rağmen bulamamıştım. Kurcalaya kurcalaya sonunda buldum aynı sorunu çekenler vardır belki diye paylaşmaya karar verdim yapılması gerekenler son derece basit...

C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC (64 Bit)\Support Files\Contents\Windows\AMT  yolunu takip ediyoruz ve karşımıza application.xml dosyası çıkıyor.

Application.xml dosyasını "Not defteri" gibi herhangi bir düzenleyici de açıyoruz.

Sonlara doğru yer alan installed languages satırındaki tr_TR komutunu silip dosyayı kaydediyoruz. Ardından Illustrator CC tekrar İngilizce olarak kurulum yapıyor. Artık Yabancı kaynaklardan da faydalanabilirsiniz.

Esen kalınız...

39 yorum:

  1. Merhabalar;
    değişiklik yapmak istediğimde yönetici hesabı olmasına rağmen erişim izni vermiyor. Nasıl çözebilirim lütfen yardımcı olur musunuz_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kdrdl: Adobe Illustrator Cc Dilini Türkçe'Den Ingilizce'Ye Çevirmek >>>>> Download Now

      >>>>> Download Full

      Kdrdl: Adobe Illustrator Cc Dilini Türkçe'Den Ingilizce'Ye Çevirmek >>>>> Download LINK

      >>>>> Download Now

      Kdrdl: Adobe Illustrator Cc Dilini Türkçe'Den Ingilizce'Ye Çevirmek >>>>> Download Full

      >>>>> Download LINK 07

      Sil
  2. Rabia Application.xml dosyasını masa üstüne taşı bu sırada illustratorün kapalı olduğundan emin ol taşıdıktan sonra masaüstünde değişiklik yapıp tekrar eski yerine atabilirsin

    Fakat ben CC 2014 sürümü kullanıyorum bu değişikliği yapmama rağmen halen türkçe açılıyor

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bende application.xml dosyasını açtıgımız zaman installed languages gibi bir kısım görünmüyor neden olabilir başka şekilde dili ingilizceye çeviremez miyim? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş aynısı banada oldu lütfen çözermisiniz acaba ? Sayfa yetkilisi neden ilgilenmiyor ?
      installed languages gibi bir kısım görünmüyor bendede

      Sil
    2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
    3. Birader alakası yok sadece dil değişikliği oluyor programa zarar gelmiyor. bilinçsiz bilinçsiz bilgiler veriyorsunuz.

      Sil
    4. bilinçsiz bilinçsiz bilgiler...

      Sil
    5. Contents/Resources/tr_TR/Illustrator.ztx dosyasının adının başına bir tire koyarsanız. Illustrator programını tekrar açtığınızda artık ingilizce olduğunu göreceksiniz..

      Sil
    6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  4. ben TÜRKÇE yapmak istiyorum bu işlemin tersini yapıyorum fakat olmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Kökçü programı tamamen kaldır tekrar kur.Kurarken dil seçimi var.Ordan rahatlıkla değiştirirsin.1-2dk sürüyor zaten.

      Sil
    2. kurarken öyle bi şeçim yok

      Sil
  5. mac kullananlar için /Applications/Adobe Illustrator CC 2015.3/Support Files/Resources/tr_TR klasörünün içinde illustator.ztx dosyasında 938. sırada yani "$$$/Application/Language=tr_TR" ifadesindeki tr_TR yi silip kaydedin ingilice oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ztx dosyasını açmak için ne indirmem gerekiyor?

      Sil
    2. denedim olmuyor bi programin dilini degistiremedik iyimi

      Sil
    3. Contents/Resources/tr_TR/Illustrator.ztx dosyasının adının başına bir tire koyarsanız. Illustrator programını tekrar açtığınızda artık ingilizce olduğunu göreceksiniz..

      Sil
    4. dediğini yapınca oldu, teşekkürler

      Sil
  6. bende öyle bir şey cıkmıyor

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Aynen dediğin gibi yapıyorum ama hiçbir şey olmuyor.

    YanıtlaSil
  9. çalışmıyor. çöp yöntem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Contents/Resources/tr_TR/Illustrator.ztx dosyasının adının başına bir tire koyarsanız. Illustrator programını tekrar açtığınızda artık ingilizce olduğunu göreceksiniz..

      Sil
    2. Kardeş bunu nerden yapcam acil yardım

      Sil
    3. C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2018\Support Files\Contents\Windows\tr_TR

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar aradığımız kelime var ben buldum sizede anlatayım. Application.xml dosyasını açın. Hemen ilk baş satırlarda şu var bunu bulun.
    C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2018\Support Files\Contents\Windows\AMT\application.xmlSuppressSerialWF/adobe/bridgetalk/illustrator-22.064{ILST-22.1-64-ADBEADBEADBEADBEADBEADB}1538350205V7{}Illustrator-22-Win-GM22.1ILST{ILST-22.1-64-ADBEADBEADBEADBEADBEADB}C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2018\Support Files\Contents\Windows\AMT\application.xmlV7{}Illustrator-22-Win-GMtr_TR

    Ardından konu yazarının dediği gibi tr_TR bulun ve silip kaydedin. Kaydettiğimiz Application.xml dosyasını ilgili yere yapıştırdım. Programı tekrar çalıştırdım ve sonuç mükemmel. İngilizceye çevrildi program. Arkadaşlar xml dosyasında değişiklik yapmadan önce mutlaka yedek almanızı tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  12. Data key="installedLanguages"tr_TR Data kısmını arayın tam kodu yazınca siliniyor.< ile yazamadım izin vermiyor... siz < ve > da komple hepsini silin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Contents/Resources/tr_TR/Illustrator.ztx dosyasının adının başına bir tire koyarsanız. Illustrator programını tekrar açtığınızda artık ingilizce olduğunu göreceksiniz..

      Sil
  13. Contents/Resources/tr_TR/Illustrator.ztx dosyasının adının başına bir tire koyarsanız. Illustrator programını tekrar açtığınızda artık ingilizce olduğunu göreceksiniz..

    YanıtlaSil
  14. Contents/Resources/tr_TR/Illustrator.ztx dosyayı nasıl bulcam nerdedir bu dosya açık yardım

    YanıtlaSil
  15. Yukarıda anlatılan dil değişikliği işlemi çalışmaz ise şunu da deneyin, bende çalıştı; illustoratörü kurarken kullandığınız setup klasöründe görebileceğiniz; products\ILST diye bir klasörde AdobeIllustrator23-en_GB.zip içerisindeki dosyaları bilgisayarınızda hazır kurulu olan illustrator'ün klasörüne atın (aynı dosyaların üzerine yazın). Böylece dil değişikliği çalışacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah İşte budur..!! Faik mükemmelsin, çok teşekkür ederim. Tüm arkadaşlara da bu yolu tavsiye ederim. Fakat; biraz uzmanlık gerektiren bir seçenek. Her klasördeki dil dosyalarını ayrı ayrı yapıştırıp tr ile başlayanları kaldırmak gerekiyor.

      Sil
  16. Arkadaşlardan biri baya bastıra bastıra yazmış millet illustrator cc 2019 da dil sorununu bende yaşıyordum başına tire koyun düzeliyor diye ama açıklayıcı olarak yazmadığı için zar zor anladım sorunum çözüldü teşekkürler.
    Programfiles>adobe>adobeIllustratorCC2019>supportfiles>contents>windows>tr_TR dosyasını açtıktan sonra karşınıza üç tane döküman çıkıyor ortada Illustrator.ztx çıkıyor bunun başına -Illustrator.ztx (-) koyuyorsunuz sadece bukadar.

    YanıtlaSil
  17. Arkadaşlar bu yöntemlerin olmama sebebi indirdiğiniz warez-beleş setup dosyasında sadece TR seçenekli kurulum olmasıdır. Setup dosyanız sadece Tr lang için ayarlandıysa sonradan ne yaparsanız yapın ingilizce olmaz. Tüm dil paketlerini kapsayan daha farklı full bir setup dosyası ile kurulum yaptıktan sonra application.xml dosyasını editlemek, illustrator.ztx dosyasını adını değiştirmek vs. yöntemler geçerli hale gelir. Boş yere kendinizi kasmayın.

    YanıtlaSil
  18. CREATİVE CLOUDDAN YUKLERKEN ZATEN AYARLARDAN HANGI DİL SECENEGI ILE UYGULAMALARINIZ YUKLENSIN DIYE SECENEK VAR ORADAN ISTEDGNZ DIL YUKLUYORSUNUZ..TABİİ LİSANSLI VEYA DENEME SURUMU İÇİN BURASI...

    YanıtlaSil
  19. Kdrdl: Adobe Illustrator Cc Dilini Türkçe'Den Ingilizce'Ye Çevirmek >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Kdrdl: Adobe Illustrator Cc Dilini Türkçe'Den Ingilizce'Ye Çevirmek >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Kdrdl: Adobe Illustrator Cc Dilini Türkçe'Den Ingilizce'Ye Çevirmek >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK QI

    YanıtlaSil

Sayfalar

Arşiv